Один російський корабель-ракетоносій продовжує чергування у Чорному морі

Один російський корабель-ракетоносій продовжує чергування у Чорному морі

Станом на ранок 30 вересня, окупанти вивели у Чорне море на бойове чергування один корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр". Про це повідомили ВМС ЗСУ.

Наголошують про активність російських кораблів у Чорному та Середземному морях.

За даними Військово-Морських Сил України станом на 6:00 30 вересня 2024 року, в акваторії Чорного моря перебуває один російський корабель-носій крилатих ракет "Калібр". Цей корабель здатний здійснити залп до чотирьох ракет.

Одночасно у Середземному морі зафіксовано присутність ще одного російського корабля, оснащеного крилатими ракетами "Калібр". Його потенційний залп оцінюється у 16 ракет.

ВМС також відзначають, що в Азовському морі наразі відсутні ворожі кораблі.

Крім того, за минулу добу через Керченську протоку пройшли 13 суден: три увійшли до Чорного моря і продовжили рух у напрямку протоки Босфор, а 10 суден увійшли до Азовського моря, з яких два прибули з протоки Босфор.

Нагадаємо, у ніч на понеділок, 30 вересня, Київ зазнав масштабної атаки російських безпілотників. Повітряна тривога в столиці тривала п'ять годин та три хвилини - з 1:06 до 6:09 ранку. Про це повідомили в КМВА.

Як писали "Ми-Україна" раніше, через обстріл російської армії у Миколаївській області був закритий для руху поїздів перегін Долинська — Миколаїв. Про це повідомляє Укрзалізниця.

Головне