Одесі не загрожує підтоплення через підрив росіянам Каховської ГЕС, -  Братчук

Одесі не загрожує підтоплення через підрив росіянам Каховської ГЕС, -  Братчук

Одесі не загрожує підтоплення через підрив росіянам Каховської ГЕС. Крім того, місто може прийняти близько 5000 евакуйованих з Херсону осіб.

Про це в ефірі "Ми-Україна"повідомив речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук.

"Та вода, яка йде по Дніпру, вона йде до моря. Від учора постійно беруться проби води, екологи та санітарні лікарі перевіряють, щоб не було жодних інфекцій. Про це людей будуть повідомляти, але поки немає жодної загрози", - сказав він.

Крім того, Братчук заявив, що Одещина готова прийняти близько 5 000 людей, евакуйованих з Херсонщини.

"Ми говоримо про людей, які зможуть отримати довготривале житло, гуманітарну допомогу, продукти. Вже понад 100 людей приїхали з Херсона, вони поки розміщуються у своїх рідних та близьких", - зауважив Братчук.
 
Він додав, що одеські волонтери рятують всіх, зокрема, тварин. Вже врятовано 47 собак та 13 котів - це маркер нашої відповіді ворогу, що нас не зламати.

Як писав "Ми-Україна" раніше, темпи падіння рівня води у Каховському водосховищі знизилися з 11 см до 5-7 см за годину. Якщо рівень води у водосховищі опуститься нижче 12,7 м, Запорізька атомна електростанція не зможе закачувати із нього воду. Зараз цей рівень становить 14,03 метра.

Голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомив, що має намір відвідати ЗАЕС наступного тижня, щоб оцінити ситуацію.

Головне