Голова МВС відвідав обстріляні прикордонні громади Харківщини

Голова МВС відвідав обстріляні прикордонні громади Харківщини

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко відвідав прикордонні громади Харківщини, які стали мішенню обстрілів. У Золочеві він провів нараду з обласною та місцевою владою, а також керівниками підрозділів системи МВС.

Про це повідомив очільник МВС у своєму Telegram.

На нараді обговорювалися питання евакуації мешканців з прикордонних сіл, фортифікації і аварійного живлення критичної інфраструктури та станцій звʼязку. Особливу увагу приділили протидії диверсійно-розвідувальним групам ворога.

За словами Клименка, особлива увага була приділена протидії диверсійно-розвідувальним групам ворога. Місцеві підрозділи постійно виявляють та зупиняють дії російських диверсантів. З метою підвищення контролю, прикордонники розгортають додаткові спостережні пости та збільшують кількість груп реагування.

Міністр підкреслив, що ворожі атаки на населені пункти призначені для залякування цивільних, проте навіть артилерійські обстріли та диверсійні вилазки не змусять українські сили відступати.

“Так було й у 2022-му, коли військові та поліцейський героїчно зупинили російські війська на шляху до Золочева. Вшанували памʼять загиблих біля встановленого меморіалу, зокрема капітана поліції Сергія Філоненка”, - йдеться у повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, протягом тижня з прифронтових населених пунктів Донецької області евакуювали 1325 цивільних, серед них 35 дітей.

Головне