Обидві палати Конгресу підтримують продовження фінансування потреб України

Обидві палати Конгресу підтримують продовження фінансування потреб України

Радник з національної безпеки США Джейк Салліван заявив, що обидві палати американського Конгресу підтримують продовження фінансування потреб України.

Про це він заявив на брифінгу, передає Голос Америки.

"На основі наших консультацій на (Капітолійському, - ред.) пагорбі ми вважаємо, що обидві палати продовжують підтримувати продовження фінансування, тому що, відверто кажучи, і республіканці, і демократи визнають, що США не можуть у своїх власних особистих інтересах, не кажучи вже про моральні зобов’язання, які ми маємо, залишити Україну в цей критичний момент”, - наголосив Салліван.

За його словами, європейські партнери також активізують підтримку і допомогу Україні.

"Ми показуємо це Конгресу, кажучи, що це стосується не лише Сполучених Штатів, це стосується США разом із вільним світом і друзями вільного світу, які об’єднуються, щоб продовжувати допомагати Україні", - додав радник з нацбезпеки США.

Нагадаємо, за минулий рік росія вкрала близько 6 млн тонн пшениці, зібраної на тимчасово окупованих українських територіях.  Відповідні дані наведені у доповіді американського Конгресу стосовно війни, яку росія розв’язала в Україні. Для перевезення краденого агресор використовував вантажні судна, що проходили через Туреччину до портів Сирії, Ізраїлю, Ірану, Грузії та Лівану.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати Америки запровадили новий пакет санкцій проти росії. Він стосується деяких фізичних і юридичних осіб, причетних до функціонування військово-промислового комплексу рф. Як зазначається, цей американський санкційний список містить близько 150 пунктів.

Головне