Обвинувальний акт у справі авіакатастрофи в Броварах із загибеллю керівництва МВС скеровано до суду

Обвинувальний акт у справі авіакатастрофи в Броварах із загибеллю керівництва МВС скеровано до суду

Офіс Генерального прокурора передав до суду обвинувальний акт проти п’ятьох посадовців Державної служби України з надзвичайних ситуацій щодо авіакатастрофи, яка сталася 18 січня 2023 року в Броварах і призвела до загибелі керівництва Міністерства внутрішніх справ України.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора в Telegram.

Досудове розслідування у справі завершили у листопаді 2023 року слідчі ДБР та СБУ. Згодом сторони ознайомилися з матеріалами кримінального провадження. Слідством встановлено, що обвинувачені порушили правила безпеки польотів гелікоптера, який здійснював перевезення делегації МВС до Харківської та Дніпропетровської областей.

Гелікоптер, залучений до перевезення, не мав дозвільних документів для виконання таких польотів і перебував на чергуванні для надзвичайних ситуацій. Через складні погодні умови гелікоптер летів на низькій висоті, командир екіпажу втратив орієнтацію, що призвело до зіткнення з землею.

Катастрофа спричинила загибель 14 людей, зокрема, керівників МВС, чотирьох жінок, дитини у дитсадку та 31 особи з різними ступенями травм, включно з 13 дітьми. Збитки зазнали також будівлі та автівки, пошкоджені при падінні гелікоптера.

Чотирьох посадовців ДСНС обвинувачують у порушенні правил безпеки польотів, що призвело до загибелі людей (ч. 3 ст. 276 КК України), а начальника служби безпеки польотів — у службовій недбалості з тяжкими наслідками (ч. 2 ст. 367 КК України).

Як писали “Ми-Україна” раніше, у Вінницькій області, 60-річний вінничанин припаркував на схилі дворової території свій автомобіль ВАЗ без увімкнення ручного гальма.

Головне