Обвал мосту у США: у порту Балтимор зникли безвісти щонайменше шість робітників

Обвал мосту у США: у порту Балтимор зникли безвісти щонайменше шість робітників

Принаймні шестеро робітників зникли безвісти в американському порту Балтимор внаслідок падіння мосту вранці 26 березня. Надії знайти їх живими через такий тривалий період часу і холодну воду фактично немає.

Про це повідомив адмірал берегової охорони Шеннон Гілріт, передає Reuters.

Водолазні команди стикаються з складними умовами у темних водах, усіяних уламками. Пошуково-рятувальні операції було призупинено приблизно через 18 годин після аварії, повідомили представники берегової охорони США та поліції штату Меріленд.

Поліцейський полковник Роланд Батлер заявив, що влада сподівається повернути водолазів у воду 27 березня для пошуку останків робітників.

Президент США Джо Байден оголосив про свій намір відвідати Балтимор. Він відзначив, що федеральний уряд має взяти на себе всі витрати на відновлення моста, який обвалився, не чекаючи, поки це зробить власник Dali.

"Я доручив своїй команді робити все можливе для швидкого відновлення порту та моста", - заявив він, підкресливши, що немає жодних підтверджень, що обвалення моста сталося з попереднім умислом.

Довідка.

Балтимор є найбільш завантаженим портом США з відправки автомобілів. У 2023 році приватні та громадські термінали порту обслужили понад 847 тисяч авто та легких вантажівок, що перевищує обсяг обробки будь-якого іншого порту США. Судно, яке врізалося в міст, мало довжину 288,95 метра і втратило тягу миттєво, кинувши якорі в рамках аварійних процедур перед зіткненням, повідомила компанія Synergy Marine Pte Ltd.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в Укренерго оцінили збитки, завдані енергосистемі України ударами рф.

Головне