Окупанти зруйнували 80% критичної інфраструктури Покровська, - МВА

Окупанти зруйнували 80% критичної інфраструктури Покровська, - МВА

Російська армія в результаті численних обстрілів пошкодила або знищила близько 80% критичної інфраструктури міста Покровськ на Донеччині. Це суттєво ускладнює життя місцевого населення, залишаючи місто без необхідних умов для існування.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк.

Зокрема, через постійні атаки з боку російських військ, у половині міста відсутнє електропостачання, сильно пошкоджені газові комунікації, а водопостачання також перебуває в критичному стані.

"Майже 80% критичної інфраструктури міста знищено або пошкоджено. Ворог щоденно намагається залишити нас без світла, води і газу, готуючи місто до повної ізоляції перед зимовими холодами", - заявив Добряк.

Окупанти щоденно обстрілюють місто, що призводить до подальшого руйнування інфраструктури. Наприклад, протягом 3 жовтня через обстріли постраждали чотири жителі Покровська, вони отримали поранення від вибухів, що сталися в результаті атак.

За словами начальника МВА, російські війська атакують в тому числі й енергетичну інфраструктуру, що суттєво ускладнює її відновлення.

"Майже половина міста залишається без світла, включаючи 10 навколишніх сіл і місто Родинське. Відновити енергопостачання дуже важко через постійні удари по об'єктах енергетики", - зазначив голова МВА.

Попри постійні руйнування, критичну інфраструктуру Покровська підтримують генератори, що дозволяє місту уникнути повної гуманітарної катастрофи. Зокрема, забезпечені лікарні, які продовжують надавати медичну допомогу, а також інші важливі об'єкти.

"Усі критичні об'єкти підключені до генераторних груп, електрики працюють щодня, відновлюючи пошкоджені лінії та системи. Це постійна боротьба за виживання міста", — додав Добряк.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, група рятувальників "Фенікс" Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) провела успішну евакуацію 14 цивільних осіб з небезпечної зони на Покровському напрямку Донецької області. 

Головне