Обстріл прикордоння: внаслідок удару по Сумщині є поранені

Обстріл прикордоння: внаслідок удару по Сумщині є поранені

Військовослужбовці рф щоденно завдають ударів по територіях прикордонних міста та сіл, зокрема Сумщини. В результаті обстрілу 5 травня є постраждалі

Удар прийшовся по одному з прикордонних населених пунктів. Обстріл спричинив масштабні пожежі в житловому секторі, де мешкають мирні громадяни, а такодж цивільному об’єкті.

За попередніми даними, внаслідок удару постраждало двоє людей.

Як відомо, за підсумками минулої доби та цієї ночі Сумщина пережила обстрілів, на території області прогриміло 255 вибухів. Гучно було в Есманьській, Юнаківській, Шалигинській, Краснопільській, Великописарівській, Миропільській, Зноб-Новгородській, Хотінській, Миропільській та Білопільській громадах. Ворог гатив зі ствольної та реактивної артилерії, мінометів та застосовував FPV-дрони. 

Так, ворог вранці обстріляв Часів Яр з реактивних систем залпового вогню. Поранено двох цивільних, руйнувань зазнали чотири багатоквартирних будинки та освітній заклад.

Нагадаємо, у Повітряних силах ЗС України наголосили, що російські окупанти не змогли не спаскудити українцям свято Великодня і вночі атакували низку міст ударними дронами. Цієї ночі військовослужбовці рф випустили по Україні 24 "шахеди".

Як писав "Ми-Україна" раніше, військовий експерт Олексій Гетьман зазначив, що росія щоденно втрачає в Україні не менше 1000 солдатів, однак із втратами окупанти не рахуються. Він наголосив, що кожного місяця за рахунок контрактників росія поповнює військо десь на 30 тисяч осіб. Всього ж рф залучила на війну в Україні майже півмільйона військ. 

 

 

Головне