Обстріл Херсона: у поліції показали перші хвилини після удару російських окупантів

Обстріл Херсона: у поліції показали перші хвилини після удару російських окупантів

Херсонські правоохоронці показали кадри порятунку людей після ранкового обстрілу міста. Працівники поліції одними з перших прибули на місце атаки - вони надавали першу домедичну допомогу пораненим, евакуювали людей до безпечних місць і лікарень. 

 

Як зазначив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, російські війська завдали удару по центру Херсона під час загальнонаціональної хвилини мовчання. Станом на зараз відомо про шістьох постраждалих та шістьох загиблих внаслідок російської атаки. 

Водночас начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що 2 жовтня на Херсонщині буде оголошено День жалоби.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, російські окупанти обстріляли зі ствольної артилерії середмістя Херсона зранку 1 жовтня. Під ударом опинився ринок у центральній частині міста та зупинка громадського транспорту. 

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.