Обстріл Білопілля: кількість загиблих зросла до трьох

Обстріл Білопілля: кількість загиблих зросла до трьох

У Білопіллі на Сумщині збільшилася кількість жертв обстрілу росіянами 17 липня. Від поранень у лікарні померла ще одна жінка. В результаті удару окупантами загинули троє людей, ще дев’ять - постраждали.

Подробиці розповіла наша кореспондентка.

Росіяни із артилерії обстріляли центр міста Білопілля. Ракета вдарила саме у той час, коли у парку було багато людей. У момент вибуху три пенсіонерки відпочивали у парку на лавках, російський снаряд вибухнув саме за п’ять метрів від них.

Про загиблих відомо, що одна жінка працювала волонтеркою у місцевому центрі, також поранення отримала її колега. 18 липня стало відомо, що вона померла у лікарні. Третя загибла – жінка, яка йшла з магазину з покупками.

"Я проходив і був телефонний дзвінок в сумці одній. Дзвонив її онук з Харкова. Повідомив, що бабуся загинула в результаті обстрілів", - розповів голова Білопільської громади Юрій Зарко.

Речник ДСНС у Сумській області Олег Стрілка сказав, що як тільки почули перший вибух – відразу побігли в укриття.

"Але російський боєприпас влучив на територію частини і на даний момент відомомо про п’ятьох травмованих рятувальників. Нагадую, що рятувальники, медики в умовах війни за Женевською конвенцією захищені, але бачимо, який результат", - додав він.

За кілька годин до лікарні доправили ще одного рятувальника з  контузією та трьох цивільних.

Місцеві жителі – налякані, тому поспіхом збирають речі, щоб виїхати.

Місцева влада вкотре нагадує про евакуацію з прикордонних селищ. Гуманітарними автобусами можна виїхати до Сум або в інші міста області. Також курсує евакуаційний потяг до столиці.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, компанія Hyundai допоможе відновити аеропорт “Бориспіль”.

Головне