Обов'язкові ротації та підвищення якості навчання: Зеленський поставив задачі перед новим керівництвом ЗСУ

Обов'язкові ротації та підвищення якості навчання: Зеленський поставив задачі перед новим керівництвом ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський поставив задачі перед новим керівництвом Збройних сил України, серед яких обов'язкові ротації та підвищення якості навчання.

Про це він зазначив у відеозверненні у своєму Telegram-каналі. За його словами, нове керівництво має представити реалістичний та детальний план дій на 2024 рік, який буде враховувати реальну ситуацію на полі бою зараз і перспективи.

При цьому кожна бойова бригада на першій лінії фронту має отримати ефективну західну зброю, тож має відбутися справедливий перерозподіл такої зброї на користь саме першої лінії, зазначив президент.

"Треба розв’язати проблеми з логістикою. Авдіївка не повинна чекати, поки генерали з’ясують, де в них на складах застрягли дрони", - пояснив глава держави.

Водночас кожен генерал "має знати фронт", а якщо він не знає фронту, то і не служить Україні. Також оновлене керівництво військ повинно виправити надмірну та невиправдану чисельність службовців у штабах.

"Треба побудувати в армії дієву систему ротацій. За основу можна взяти досвід окремих бойових бригад Збройних Сил України та підрозділів Державної прикордонної служби України, де існує така система. Ротації – це обов’язково", - наголосив він.

Володимир Зеленський зазначив, що потрібне й очевидне підвищення якості навчання воїнів, тож тільки навчені солдати мають перебувати на першій лінії фронту. Крім того, у зв'язку з тим, що у структурі Збройних Сил створюється новий рід сил – Сили безпілотних систем - то має бути призначений і перший командувач.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський у четвер, 8 лютого, призначив нового головнокомандувача Збройних сил України. Ним став генерал-полковник Олександр Сирський, який командував Сухопутними військами ЗСУ.

Головне