Обміни полоненими тривають, але не публічно, - Зеленський

Обміни полоненими тривають, але не публічно, - Зеленський

Обміни військовополоненими з російською федерацією відбуваються, проте часто ці процеси відбуваються не публічно, а інколи – прямо на полі бою.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю AP, опублікованому Офісом Президента.

За його словами, Україна бореться за кожну нашу людину.

"Ми наповнюємо свій обмінний фонд, і потім відбуваються обміни. Дуже часто ми обмінюємо військовополонених не так голосно, не так публічно. Скажу відверто – міняємо прямо на полі бою. Коли в нас 10 їхніх полонених, а в них є кілька наших хлопців – і ми міняємо. Це по-різному буває", – розповів Зеленський.

Президент заявив, що за останні пів року Україна змогла звільнити близько 100 своїх військових з російського полону, а від початку повномасштабного вторгнення росії повернуто кілька тисяч українських захисників. Зараз, за його словами, в полоні перебувають ще кілька тисяч військових, і він зазначив, що командири отримали відповідні доручення і знають, як діяти.

Зеленський звернувся до родин військових, які чекають на повернення своїх рідних, і висловив впевненість, що Україна буде продовжувати боротьбу за кожного військовополоненого.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Кальміуському районі Маріуполя прогримів вибух. За попередніми даними, це сталося на території Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча.

Головне