Обманом відправляли індусів воювати проти України: в Індії арештували зловмисників

Обманом відправляли індусів воювати проти України: в Індії арештували зловмисників

Центральне бюро розслідувань Індії оголосило про взяття під арешт осіб, які обманом відправляли місцевих чоловіків на війну в Україну воювати у складі російського війська. 

Як пише Reuters, йдеться про злочинне угруповання з чотирьох осіб. До його складу входять перекладач, двоє гключових "вербувальників" та особа, яка допомагала із візовими документами та авіаквитками. 

Злочинці заманювали чоловіків у росію високими зарплатами, а коли вони прибували на територію рф їх там примушували брати участь у бойових діях. На сьогодні достеменно відомо про 35 таких випадків. 

Правоохоронці повідомили, що також триває розслідування і стосовно інших осіб які ймовірно брали участь у цих протиправних діях. 

В індійському МЗС заявили, що кожен зі виявлених випадків відправлення громаняд Індії в рф для участі у війні "гаряче обговорювався з росією". У Кремі за запит видання щодо коментарів не відповіли. 

Як відомо, Індія обрала не засуджувати російський режим за його широкомасштабне вторгнення в рф. Натомість влада країни закликає до дипломатичного врегулювання ситуації. Двосторонні відносини між двома державами є досить тісними упродовж десятиліть, вони "обмінюються" широким спектром товарів починаючи від бойових літаків і закінчуючи чаєм. Від 24 лютого 2022 року Індія суттєво наростила закуплю нафти в росії, два роки поспіль саме рф є найбільшим її постачальником. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у травні ГУР МО дізналось, що непальці, яких росія найняла на війну в Україні, масово втікають з військових частин через значні втрати та погане ставлення командування.

 

 

Головне