Обіцянки відновити пошкоджені у Севастополі судна - чергова пропаганда, - Плетенчук

Обіцянки відновити пошкоджені у Севастополі судна - чергова пропаганда, - Плетенчук

Кораблі рф, по яких днями прилетіло в окупованому Севастополі, ніхто,найімовірніше, не відновлюватиме. Усі обіцянки є лише пропагандою, заявив в ефірі "Радіо Свобода" речник ВМС ЗС України Дмитро Плетенчук.

Він зазначив, що відновити пошкоджені судна буде дорожче, ніж побудувати їх заново, а спроби їх сховати - не убезпечать від потенційних атак.

"Оця риторика щодо відновлення крім посмішки у фахівців нічого не викликає. ВДК (великий десантний корабель - ред.) це досить стара одинця. Ремонт буде коштувати дорожче, ніж побудувати корабель наново, враховуючи те, в якому стані він вже знаходився, той ВДК. Відновлення немає сенсу. Вся ця риторика - це лише пропаганда", - зауважив Плетенчук.

За його словами, на поки що окупованому українському півострові існує ще достатня кількість заводів, на яких можна розмістити судна, проте це навряд чи зможе уберегти їх від наступних ударів.

"Їх можна навіть в Казань відігнати, умовно. Там є й інші заводи, дійсно. Той самий "Лиман" в Керчі або "Феодосія"... Але ж корабель – це не голка, його не сховаєш. Ніяк. Тому тут без варіантів. Але ми можемо очікувати чого завгодно. Це росія", – підсумував речник ВМС ЗСУ.

Аналогічної думки дотримуються і в Головному управлінні розвідки Міноборони. За словами представника ГУР МО Андрія Юсова, росіяни не зможуть відновити корабель та підводний човен після удару по Севастополю, обидва об'єкти отримали значні ушкодження.

"Можна зараз говорити, що, з великою ймовірністю, відновленню підводний човен та корабель не підлягають", - сказав він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, військова розвідка підтвердила ураження великого десантного корабля і підводного човна росії у середу, 13 вересня, на судноремонтному заводі ім. С. Орджонікідзе в місті Севастополі.

Головне