Обіцяні Україні ще торік 100 БТРів досі в Болгарії: стала відома причина

Обіцяні Україні ще торік 100 БТРів досі в Болгарії: стала відома причина

Болгарія досі не передала Україні обіцяні ще  у 2023 році 100 бронетранспортерів, вони все ще перебувають на території країни. В болгарському Міноборони заявили, що проблема полягає у логістиці, пише БГНЕС.

Міністр оборони Болгарії Тодор Тагарєв зауважив, що нині над питання доставлення бойових машин в Україну працюють одразу декілька міністерств. 

"Три міністерства працюють разом. Уже зрозуміло, хто їх куди завантажить, куди вони підуть. Це дуже серйозна логістична операція", - сказав він в ході слухань у відомчій комісії з оборони Національних зборів.

Тагарєв додав, що вартість транспортування буде немалою, проте посильною для бюджету Болгарії. Водночас міністр додав, що його відомство "шукатиме можливість того, що транспортування профінансувала одна з країн-учасниць формату "Рамштайн".

Весь логістичний процес, за його оцінкою, займе два місяці з моменту забезпечення фінансування.

Нагадаємо, вперше про потенційну передачу Болгарією бронетехніки Україні в країні заговорили влітку. У листопаді 2023 року Болгарія остаточно схвалила передачу нам 100 списаних БТР. Вже у грудні президент країни Румен Радев оголосив про своє вето на рішення, проте парламент його швидко подолав.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні у Пентагоні назвали дату проведення "Рамштайн-18".

 

 

 

 
 

Головне