Обіцяне "велике перезавантаження": Арахамія анонсує зміни у понад 50% складу Кабміну

Обіцяне

Масштабне оновлення уряду, яке вже давно обговорювалося, відбудеться цього тижня. Про це заявив голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Він повідомив, що зміни торкнуться більш ніж 50% штатної чисельності Кабміну.

Процес оновлення уряду планується провести у два етапи:

  • "День звільнень" - очікується завтра, 4 вересня,
  • "День призначень" - запланований на 5 вересня.

Остаточний перелік кадрових змін, як повідомив Арахамія, буде визначено на засіданні фракції "Слуга народу", яке відбудеться 4 вересня. Це засідання стане ключовим у формуванні нового складу Кабінету міністрів.

Він закликав громадськість та ЗМІ слідкувати лише за офіційними джерелами інформації, щоб уникнути поширення недостовірних даних та спекуляцій навколо кадрових змін.

Нагадаємо, відповідна заява була зроблена невдовзі після того, як до Верховної Ради надійшли заяви про відставку від трьох міністрів та голови Фонду державного майна України. Піти з посади виявили бажання голови Мін'юсту, Мінстратегпрому та Міндовкілля.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Кабінет міністрів затвердив низку рішень під час засідання у вівторок, 3 вересня. Так, першочергово уряд вирішив впорядкувати житлово-комунальні послуги та запустити експериментальний проєкт Єдиної платформи ЖКП.

Головне