Обійняли посади в окупаційних органах влади: двох херсонців підозрюють у колабораціонізмі

Обійняли посади в окупаційних органах влади: двох херсонців підозрюють у колабораціонізмі

Двом мешканцям Херсонської області пред'явили підозру у колабораційній діяльності, оскільки вони обійняли посади в окупаційних органах влади у Херсоні та Каховському районі.

Про це йдеться в повідомленні Херсонської обласної прокуратури у Telegram.

Слідство встановило, що підозрювані вступили у співпрацю з окупантами добровільно у серпні 2022 року. Один з них, 35-річний чоловік, зайняв посаду "начальника" незаконного "управління адміністративно-господарського забезпечення" у Херсоні. Другий, 64-річний чоловік, очолив "сільраду" у Каховському районі.

Прокуратура повідомила, що обидва підозрювані активно агітували за дотримання режиму, встановленого окупаційною владою, та повністю виконували її завдання.

За інкримінованою їм статтею загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Контррозвідка Служби безпеки затримала російського інформатора, який намагався передати інформацію про розташування систем протиповітряної оборони у Черкаській та Одеській областях. Зрадник збирав інформацію про радіолокаційні станції, які використовуються для захисту території від ворожих ракет і дронів.

Йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Чоловікові загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українські розробники створили власний аналог популярного БпЛА DJI Mavic китайського виробництва, який охрестили "Шмавіком"

Головне