Обережно, фейк: мережею шириться сюжет про нібито необхідність перескладання іспитів для водіїв

Обережно, фейк: мережею шириться сюжет про нібито необхідність перескладання іспитів для водіїв

Українців попередили про черговий фейк, який шириться соціальними мережами. Йдеться про фейковий сюжет про нібито необхідність повторного складання іспитів для водіїв. Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації.

Згідно з оприлюдненими даними, у мережі ТikTok набирає популярності фейковий сюжет начебто телеканалу "1+1" про перескладання іспитів для водіїв, які отримали посвідчення до 2022 року. У фейковому сюжеті вказується, що у водіїв, які не підтвердять свої категорії повторним складанням іспитів, будуть конфіскувати автівки. Також вказується, що нові правила вже діють у деяких регіонах України.

"Верифікувавши це повідомлення в МВС, Центр повідомляє, що воно не відповідає дійсності. Наразі жодного законодавчого акту з цього приводу зареєстровано та ухвалено не було. Окрім цього, усі ухвалені постанови діють по всій території країни, а не в окремих регіонах", - йдеться у повідомленні.

Як пояснили у Центрі протидії дезінформації, мета цього сюжету -  збентежити та дезінформувати українців, а також створити негативний імідж сервісних центрів Міністерства внутрішніх справ.

photo_2023-11-15 16.42.18.jpeg (136 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна", російські канали поширюють фейкове відео, на якому нібито беруть у полон вагітну українську військовослужбовцю. У Центрі протидії дезінформації наголосили, що у відео виявлені деякі ознаки дезінформації.

Головне