Обама вступає в гру: експрезидент розпочинає турне на підтримку Гарріс

Обама вступає в гру: експрезидент розпочинає турне на підтримку Гарріс

Барак Обама - 44-й президент США, готується до активної участі у передвиборчій кампанії Камали Гарріс напередодні президентських виборів 2024 року в країні. Його турне розпочнеться наступного тижня зі штату Пенсільванія, пише The Guardian.

Колишній лідер, як очікується, відвідати низку штатів так званого "Іржавого поясу" (від заходу Нью-Йорка до середнього заходу навколо Великих озер) та "Сонячного поясу" (південна частина США), щоб підтримати кандидатуру Гарріс у гонці, яка наразі йде практично врівень з її суперником-республіканцем Дональдом Трампом.

"Президент Обама вважає, що ставки на цих виборах не можуть бути більшими, і саме тому він робить все можливе, щоб допомогти обрати віцепрезидентку Гарріс, губернатора Уолза і демократів по всій країні", - заявив радник політика Ерік Шульц. 

Серед демократів Обама зберігає статус одного з найвпливовіших діячів, поступаючись, можливо, лише своїй дружині Мішель, пише видання. Його повернення до активної участі у виборчій кампанії відбулося після виступу на серпневому з'їзді Демократичної партії. У своїй промові він охарактеризував Гарріс як далекоглядного політика і природну спадкоємицю своєї різноманітної, орієнтованої на молодь політичної коаліції.

"Ми не потребуємо ще чотирьох років хвастощів, незграбності та безладу. Ми вже бачили цей фільм раніше, і всі ми знаємо, що продовження зазвичай гірше за оригінал. Америка готова до нової сторінки своєї історії",- наголосив тоді він. 

Тим часом Трамп повертається до міста Батлер у Пенсільванії, де в липні на нього було скоєно замах. Його супроводжуватиме Ілон Маск, який вперше відкрито підтримав кандидата-республіканця після того інциденту.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Дональд Трамп заявив, що Ізраїль повинен відреагувати на атаки Ірану, завдавши ударів по його ядерних об'єктах.

 

Головне