Нью-Делі "зачистили" від непривабливих будівель, безпритульних людей та тварин до саміту G-20

Нью-Делі

Влада Індії доклала неабияких зусиль, часу та грошей на те, щоб прикрасити Нью-Делі до приїзду лідерів на саміт G-20, який відбуватиметься 9-10 вересня.

"Уряд прем'єр-міністра Нарендри Моді сподівається, що ретельно продумані зусилля щодо надання Нью-Делі блиску — "проєкт благоустрою" вартістю 120 мільйонів доларів — допоможуть продемонструвати культурну майстерність густонаселеної країни у світі та зміцнити її позиції на світовій арені", - пише АР.

Водночас ці зміни не надто порадували найбідніші верстви населення країни. В межах наведення ладу в столиці влада фактично стерла з землі цілі райони - так звані нетрі. А разом з ними були знесені вуличні торгові ятки. Тисячі людей втратили не лише дах над головою, а і засоби для існування. Також під зніс пішли нічліжки для безпритульних.

За даними перепису 2011 року, у Нью-Делі з населенням понад 20 мільйонів осіб кількість безпритульних становила 47 000 осіб. Водночас активісти переконані, що це дуже занижена оцінка, а реальна цифра становить щонайменше 150 000 людей.

Подібні заходи з благоустрою спіткали також і інші індійські міста, такі як Мумбаї та Калькутта, де проходили різні заходи G20 напередодні саміту. Під ударом також опинились і безпритульні тварини - з міст, в яких заплановані заходи вивезли собак та мавп.

Абдул Шакіл з активістської групи "Форум порятунку колоній" зазначив, що "заради благоустрою руйнуються життя міської бідноти".

"Гроші, які використовуються для G20, — це гроші платників податків. Податок сплачують усі. Ті ж гроші використовуються для їхнього виселення та переміщення. Це не має жодного сенсу", - наголосив він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, після успішної висадки на Місяць Індія 2 вересня запустила місію до Сонця.

Головне