Нищать логістику та командні пункти: Воллес оцінив вплив Storm Shadow на перебіг війни

Нищать логістику та командні пункти: Воллес оцінив вплив Storm Shadow на перебіг війни

Далекобійні ракети Storm Shadow, які Лондон у травні передав Україні, мають "знаний вплив" на перебіг війни. На цьому наголосив міністр оборони Британії Бен Воллес, пише видання Forces.net.

Під час виступу перед Палатою громад він зазначив, що ці ракети мають "майже бездоганну" точність, але підкреслив, що не менш важливим фактором є "здатність українців їх використовувати".

"Вона (Storm Shadow - ред.) вплинула на російську армію, головним чином, у плані її тилового забезпечення та її центрів управління та контролю", - пояснив Воллес.

Він закликав і інших міжнародних партнерів та союзників надати Україні зброю великої дальності.

"Коли були надані HIMRAS і M270 з дальністю дії 80 км, вони дали аналогічний ефект - тоді росіяни перемістили багато своїх вузлів C2 (командні та контрольні пункти - ред.) за межі досяжності, тому ведення вогню углиб території стало важливим. Я думаю, що ключовий урок тут полягає в тому, щоб визнати, що якщо росіяни виходять за межі досяжності, ми повинні працювати разом на міжнародному рівні, щоб забезпечити правильне обладнання (для українців - ред.), щоб переконатися, що вони (росіяни) знову в межах досяжності", - розповів Воллес.

Як писав "Ми-Україна" раніше, голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан переконаний, що знищити Кримський міст дронами неможливо, однак системи HIMARS та ракети Storm Shadow можуть з легкістю це зробити.

Головне