Новий пакет санкцій ЄС проти рф набув чинності, - МЗС Естонії

Новий пакет санкцій ЄС проти рф набув чинності, - МЗС Естонії

Новий, 11-й, пакет санкцій Європейського Союзу проти росії набув чинності у п'ятницю, 23 червня. Його ЄС прийняв раніше, у середу, 21 червня.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ Естонії на сторінці у Twitter.

"Сьогодні набув чинності 11-й пакет санкцій ЄС проти росії", - йдеться в повідомленні.

В естонському закордонному відомстві наголосили, що й далі будуть продовжувати підвищувати ціну війни для агресора доти, "поки Україна не виграє цю війну і росія зі своїм керівництвом не відповість за свої дії".

Нагадаємо, посли країн-членів Європейського Союзу погодили новий, вже 11-й санкційний пакет проти росії. Узгодити новий санкційний пакет вдалося у середу, 21 червня.

За попередніми даними, нові обмежувальні заходи ЄС також передбачатимуть заборону на перетин кордону російськими автопричепами. Крім того буде заборонено транспортування нафти південною гілкою нафтопроводу “Дружба” (єдина гілка нафтопроводу, якою російська нафта йде в Європу, – ред.).

Голова Офісу Президента України Андрій Єрмак підтвердив погодження ЄС нового пакету санкцій проти росії. За його словами, частину санкційних кроків пропонувала група міжнародна робоча група незалежних експертів з питань санкцій щодо росії – санкційна група Єрмака-Макфола.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, росіяни, які потрапили під санкції Великої Британії, можуть тепер жертвувати заморожені кошти на відновлення України. Це стало можливим згідно з новим законодавством, оголошеним міністром закордонних справ Британії Джеймсом Клеверлі.

Як зазначається, росіяни, які перебувають під санкціями і заявляють, що підтримують Україну, тепер також матимуть можливість зробити правильний вчинок. Вони мають змогу пожертвувати свої заморожені кошти на відновлення України. Це буде добровільний процес, у рамках якого підсанкційні особи можуть подати заявку на розблокування коштів з конкретною метою підтримки відновлення та реконструкції України.

Головне