Ігнат щодо інформації про новий наступ росіян: До цього треба звикнути

Ігнат щодо інформації про новий наступ росіян: До цього треба звикнути

В мережі шириться інформація про новий наступ росіян у лютому. Втім, речник Повітряних сил України Юрій Ігнат закликав українців вірити тільки офіційним джерелам.

Про це він розповів в ефірі телеканалу "Ми-Україна".

За його словами, повідомлень про імовірний наступ рф найближчим часом на кількох напрямках не уникнути.

"Є дуже багато експертів, Інститутів вивчення війни і просто блогерів, які мають певний авторитет. Є видання, які мають свої джерела інформації. Інформація буде завжди, потрібно реагувати на повідомлення офіційних джерел та від Збройних сил. Така інформація з’являється тому, що ворог проводить певні маневри, наприклад, навчання в Білорусі. Значить всі зробили висновки, що буде десь звідти наступ чи провокації. Зараз ворог веде свої наступальні дії на Східному напрямку, десь має успіх, з нашого боку теж є втрати. Те, що ворог накопичує техніку на цьому напрямку, теж є інформація", - розповів він.

Ігнат додав, що вище військове керівництво має всю інформацію для протидії.

Нагадаємо,  міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що новий наступ Росії у лютому 2023-го не виключений, однак станом на зараз ударних формувань не виявлено.

"Важливо слухати Генеральний штаб і його офіційні позиції. Коли буде зрозуміло, що вони (РФ - ред.) сформували ударні формування, коли де і в якому місці, Генеральний штаб це чудово знатиме. Тому прохання, Суми, Чернігів, зайдіть на карту і подивіться, що немає ударних угруповань з того боку", - наголосив він.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Мінкульт дозволив демонтувати пам’ятники Чкалову та Ватутіну в Києві.

Головне