Новий масований обстріл може відбутися 9 травня, - Гуменюк

Новий масований обстріл може відбутися 9 травня, - Гуменюк

Російська війська можуть завдати чергового масованого ракетного удару ближче до 9 травня. Це є ще однією "сакральною" датою для Кремля. Про це повідомила керівниця прес-центру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі Еспресо.

За її словами, тривала пауза від минулого ракетного удару може свідчити про підготовку ворогом до ще одного масованого обстрілу України.

"Навряд чи у противника вистачить сил, засобів та часу на підготовку кількох таких ударів, але на один, напевно що, назбирають. Цілком ймовірно, що такий удар ворог може присвятити якраз своїм сакральним датам, як він любить це робити з певним символізмом, тобто в районі 9 травня", - пояснила керівниця прес-центру.

Водночас Гуменюк попередила, що підступність агресора досить потужна, тому "він може, враховуючи наші очікування 9 травня, використати цей елемент атаки раніше".

"Відповідно, не варто міцно прив'язуватися до якоїсь дати. Треба усвідомлювати, що у морі є російські ракетоносії, що споряджені та готові до використання, тому ракетний удар може бути у будь-який час, у тому числі й з залученням авіації та "шахедів", - зазначила вона.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, увечері 21 квітня близько 19.00 години російські війська атакували територію України ударними дронами-камікадзе “Shahed-136/131”. Як зазначається, атака ворога йшла з південно-східного напрямку України. Ввечері 21 квітня у кількох регіонах на південному-сході країни оголошували повітряну тривогу. Пізніше повідомлялося про кілька вибухів у Запоріжжі.

Головне