Новий уряд Португалії підтримує вступ України до ЄС

Новий уряд Португалії підтримує вступ України до ЄС

Новий уряд Португалії на чолі з прем’єр-міністром Луїшем Монтенегру виступає за вступ України до Європейського Союзу. Про це повідомив новий міністр закордонних справ Португалії Паулу Ранхель.

"Прем'єр-міністр Луїш Монтенегру дав чіткий сигнал, що він виступає за розширення ЄС. Це те, що, на мою думку, потрібно було прояснити, оскільки Португалія мала певні вагання, особливо коли їй надавали статус кандидата торік", – сказав Ранжел наприкінці міністерської зустрічі Атлантичного альянсу в Брюсселі.

Попередній соціалістичний уряд експрем'єр-міністра Антоніу Кости був "цілком на боці України", але в питанні розширення "були принаймні деякі вагання, які завжди створювали поле двозначності".

Нагадаємо, міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску заявила, що вона наголосила на критичній необхідності збереження непохитної підтримки євроатлантичного шляху України. Про це вона повідомила у Twitter (X).

Як писали "Ми-Україна" раніше, хакерські групи, яких фінансує влада Китаю, цьогоріч спрямують зусилля на зрив електоральних процесів у США, Індії та Південній Кореї. Для цього, серед іншого, кіберугруповання використовуватимуть можливості штучного інтелекту (ШІ), попереджає Microsoft. 

Головне