Новий український морський дрон Stalker 5.0. показали на форумі Black Sea Security Forum 2024

Новий український морський дрон Stalker 5.0. показали на форумі Black Sea Security Forum 2024

На міжнародному форумі з безпеки в чорноморському регіоні Black Sea Security Forum 2024 вперше представлено новітній український морьский дрон Stalker 5.0.

Про це повідомили на форумі Black Sea Security Forum 2024, пердає видання Думська.

“Нова витончена машина з чорного глянцевого пластику стала символом ухвалення нових політичних рішень і нової асиметричної морської могутності України”, - йдеться у повідомленні.

Довжина дрона становить п’ять метрів, а ширина - 1,2 метра. У спеціальному відсіку, облаштованому в корпусі, він може доставляти воду, продовольство, військове спорядження та інші вантажі на острови або ділянки узбережжя, де перебувають українські Сили оборони.

Крім того, Stalker 5.0 може використовуватися для розвідки та патрулювання узбережжя в морських і річкових прикордонних районах. Дрон оснащений навісним бензиновим двигуном потужністю 60 кінських сил, який розганяє його до швидкості понад 40 вузлів (близько 75 км/год), з крейсерською швидкістю 30 вузлів (55 км/год). Система відеозв'язку та управління на основі Starlink забезпечує надійний зв'язок і контроль.

Вартість одного такого дрона становить близько 60 тисяч євро.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти намагаються протидіяти українським морським дронам, зокрема вони роблять певні загороджувальні засоби.

Головне