Новий удар по енергетиці: російські дрони завдали пошкоджень в чотирьох областях

Новий удар по енергетиці: російські дрони завдали пошкоджень в чотирьох областях

У ніч на 20 червня військовослужбовці ЗС рф здійснили масований удар дронами-камікадзе по об'єктах енергетичної системи. Про це повідомляє "Укренерго". 

Згідно з попередніми даними, в результаті повітряного нападу було пошкоджено енергетичне обладнання у чотирьох областях: 

  • Вінницькій,
  • Дніпропетровській,
  • Донецькій,
  • Київській

Наразі фахівці "Укренерго" та відповідних обленерго проводять оцінку завданих збитків та працюють над відновленням пошкоджених об'єктів.

Точні масштаби пошкоджень та їхній вплив на енергопостачання регіонів ще уточнюються. "Укренерго" запевняє, що докладає всіх зусиль для якнайшвидшого відновлення стабільного енергопостачання у постраждалих областях.

Нагадаємо, що в ніч на 20 червня в багатьох регіонах України було оголошено повітряну тривогу через загрозу повітряної атаки з боку рф. Засоби ППО працювали над знешкодженням ворожих безпілотників, проте деяким з них вдалося прорватися до об'єктів енергетичної інфраструктури. Так, голова Вінницької ОВА Сергій Борзов вранці повідомив, що на Вінниччині внаслідок атаки рф є влучання в об’єкт критичної інфраструктури. За його словами, обійшлося без постраждалих. На місці проводять усі необхідні заходи для ліквідації наслідків.

Як писав "Ми-Україна" раніше, столиця України вночі 20 червня зазнала чергової повітряної атаки з боку ворога. За попередніми даними, які зранку навели в Київській МВА, ударні безпілотники були запущені з південного напрямку та намагалися проникнути до Києва через території Миколаївської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Полтавської та Чернігівської областей.

Головне