Новий оборонний пакет і посилення ППО: деталі перемовин Зеленського та Байдена

Новий оборонний пакет і посилення ППО: деталі перемовин Зеленського та Байдена

У американському Вашингтоні на 75-му саміті Північноатлантичного альянсу президент України Володимир Зеленський  зустрівся із президентом США Джозефом Байденом.

Про це повідомив Офіс президента 11 липня.

На початку зустрічі Байден оголосив про новий оборонний пакет для України. Зеленський, у свою чергу, подякував США за підтримку.

Президент також підкреслив, що допомога США дозволила українським військовим зупинити наступ російських сил на Харківщині, а також відзначив підтримку енергетичної системи України з боку країни. Він наголосив на важливості боротьби з російськими керованими авіабомбами.

"Нам потрібні швидкі кроки, щоб зняти всі обмеження для наших військових", — сказав очільник держави.

Лідери також обговорили відновлення справедливого й тривалого миру для України.

"Щоб мир повернувся якнайшвидше, нам потрібен другий Саміт миру цього року. Ми дуже розраховуємо на підтримку Америки в цьому питанні", — зауважив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підсумки саміту НАТО у Вашингтоні для України: що нам пообіцяли союзники

У свою чергу Байден зауважив, що Україна зупинила просування російських військ на Харківщині та завдала їм значних втрат.

"Ви дали зрозуміти, що росія не переможе в Україні. Україна переможе. І я хочу, щоб ви знали, що ми будемо з вами на кожному кроці цього шляху", — додав він.

Американський президент зазначив, що оборонний пакет є вже восьмим, який він затвердив після підписання закону про національну безпеку.

"І ми працюємо з нашими союзниками в НАТО над тим, щоб Україна отримала літаки F-16 цього літа, і ми покажемо світові, що ми з Україною зараз і в майбутньому", — заявив Байден.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Сили оборони ліквідували понад 1000 окупантів за добу.

Головне