Новий генсек НАТО та глава МЗС Польщі обговорили посилення української ППО

Новий генсек НАТО та глава МЗС Польщі обговорили посилення української ППО

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте та міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський провели першу розмову, в якій обговорили посилення протиповітряної оборони України.

Про це повідомляє пресслужба МЗС Польщі.

2 жовтня міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський провів першу розмову з новим генеральним секретарем НАТО Марком Рютте. Під час бесіди було піднято низку важливих питань, серед яких і ситуація в Україні. Рютте висловив вдячність Польщі за її зусилля у підтримці України. Вони обговорили необхідність зміцнення системи протиповітряної оборони України, а також покращення логістичної підтримки для українських Збройних Сил.

"Обидва політики зійшлися на думці, що російські ракети та безпілотники, які порушують кордони країн НАТО і над якими армія рф втрачає контроль, стають проблемою", - йдеться у повідомленні.

Учасники розмови також обговорили загострення ситуації на Близькому Сході.

"Марк Рютте акцентував увагу на численних військових контингентах з країн-членів НАТО та країн-кандидатів на вступ до Альянсу, розгорнутих у зоні конфлікту, для яких нинішня ситуація може становити загрозу", - повідомляє пресслужба.

Під час розмови Сікорський запросив Рютте відвідати Варшаву від імені прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска.

Як писав "Ми-Україна" раніше, новопризначений генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що Пекін перетворився на ключового спільника Москви у війні рф проти України. Він наголосив, що ці дії Китаю не можуть залишитися без відповіді.

Головне