Новий британський прем'єр обговорив ситуацію в Україні з головою уряду Японії

Новий британський прем'єр обговорив ситуацію в Україні з головою уряду Японії

Новий прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер провів першу телефонну розмову з головою уряду Японії Фуміо Кішідою. Однією з провідних тем їхньої бесіди стала ситуація в Україні, інформує японська сторона.

Кішіда наголосив на готовності Японії співпрацювати з Британією для підтримки та зміцнення вільного і відкритого міжнародного порядку, заснованого на верховенстві права.

"Обидва лідери погодилися, що безпека євроатлантичного та індо-тихоокеанського регіонів є нерозривною і підтвердили готовність тісно співпрацювати в безпекових питаннях… Кішіда і Стармер також обмінялися думками стосовно регіональних питань, включаючи ситуацію в Україні, на Близькому Сході та в Східній Азії і висловили намір продовжувати спільні зусилля для врегулювання конфліктів", - зазначили в пресслужбі уряду Японії.

Нагадаємо, Японія домовилась із Камбоджею стосовно співпраці у розмінуванні території України та інших держав, які переживають бойові дії. Камбоджа, яка має справу з 4-6 мільйонами наземних мін та нерозірваних боєприпасів на своїй території, є світовим лідером у цій сфері. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда вперше від початку повномасштабної війни приїздив в Україну 21 березня 2023 року.

Головне