Нові правила проживання українців у Польщі: місцева влада розгублена

Нові правила проживання українців у Польщі: місцева влада розгублена

Із 1 березня у Польщі міняються правила проживання українців у центрах колективного розміщення. Після 120 днів українці зобов'язані будуть вносити оплату. Про це повідомляє ukrayina.pl.

Відомо, що у Польщі продовжить діяти правило безкоштовного проживання упродовж 120 днів від дати перетину кордону. За цей період місцеві мешканці отримуватимуть державну компенсацію за надання місця для проживання біженцям із України. 40 злотих на добу за людину.

Крім того, після 120 днів біженці, які живуть у колективних центрах - готелі, гуртожитки, пансіонати, табори - повинні будуть сплачувати частково за своє перебування. Визначена сума - 50% вартості, але не більше 40 злотих за добу.

Зазначається, що значна частина людей, які живуть у такому наданому місцевою владою житлі - вразливі категорії населення, які не можуть працювати і заробляти. Для них польська влада зробила виняток і вони продовжуватимуть жити і харчуватися безкоштовно.

Правила проживання українців у Польщі
Правила проживання українців у Польщі

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен не стримала сліз, коли почула історію маленького українця, який втікав від окупації з міста Мелітополь.

Головне