Нова Зеландія оголосила про новий пакет санкцій проти рф

Нова Зеландія оголосила про новий пакет санкцій проти рф

Нова Зеландія оголосила про новий пакет санкцій, спрямованих на економічний сектор, проти росії та Білорусії.

Про це повідомляється на вебсайті уряду.

Як відомо, санкції стосуються 61 особи та компанії, які продовжують порушувати санкційні обмеження.

"Ці обмеження включають організації, які закуповують технології для російського військово-промислового комплексу, а також вище керівництво деяких російських банків. Також санкції зачепили осіб, що мають відношення до придбання зброї від Північної Кореї", - пояснили урядовці.

Крім того, Нова Зеландія встановила обмеження на ціни на нафту російського походження для країн G7-plus та ввела строгу заборону на експорт обмежених товарів до Росії та Білорусі через посередництво третіх країн.

"Ці нові заходи є внеском Нової Зеландії в спільні міжнародні ініціативи з метою обмеження можливостей Росії фінансувати свою агресивну війну проти України та переконання, що Нова Зеландія не використовується як канал для ухилення від санкцій", - заявив міністр закордонних справ Вінстон Пітерс.

Нагадаємо, Нова Зеландія оголосила новий пакет допомоги для України на понад 16 мільйонів доларів. 

Новий пакет включає 6,5 мільйонів доларів до Міжнародного фонду для України під керівництвом Великої Британії на закупівлю зброї та боєприпасів для України, 7 мільйонів гуманітарної допомоги та 3 мільйони до Трастового фонду допомоги Україні.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Європарламенті можуть не визнати результатів майбутніх виборів президента рф.

Головне