Нова загроза з неба: Синєгубов не виключає, що росіяни стануть бити по Харкову ФАБ-1500

Нова загроза з неба: Синєгубов не виключає, що росіяни стануть бити по Харкову ФАБ-1500

На тлі ранкового удару росіян по селищу Куп'янськ-Вузловий 1,5-тонною авіаційною бомбою (ФАБ-1500) харківська влада допускає імовірність застосування такого типу боєприпасів і для ураження Харкова. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" повідомив очільник місцевої ОВА Олег Синєгубов.

Він зауважив, що ФАБ-1500 - це надзвичайно потужна бомба, яка здатна спричиняти серйозні руйнування. Вона значно перевершує за своїми характеристиками раніше використовувані ФАБ-250 та ФАБ-500, маючи більший радіус ураження.

Синєгубов зазначив, що дальність запуску такої бомби становить 50-60 км. Її запускає літак Су-34, як і інші керовані авіабомби.

"Не виключаємо, що такими бомбами ворог завдаватиме ударів і по Харкову", - підкреслив він. 

Нагадаємо, вранці 25 липня російське окупаційне військо атакувало Куп'янськ-Вузловий керованою авіабомбою. 1,5-тонний снаряд поцілив в центр селища, знісши сім приватних будинків та пошкодивши трансформаторну підстанцію. Наразі відомо про одного пораненого- це чоловік 52-річного віку.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Харкові тривають роботи із запровадження диференційованої системи повітряних тривог у місті. Очікується, що нова система почне функціонувати вже цієї осені і не залежатиме від перебоїв з подачею електроенергії.

Головне