Нова провокація у Балтиці: Фінляндія звинувачує рф в порушенні морського кордону

Нова провокація у Балтиці: Фінляндія звинувачує рф в порушенні морського кордону

Уряд Фінляндії повідомив про ймовірне порушення територіальних вод країни російським судном. Інцидент стався в п'ятницю, 26 липня, у східній частині Фінської затоки, що призвело до подальшого загострення і без того напружених відносин між двома країнами.

"Прикордонна служба розслідує інцидент і надасть додаткову інформацію по мірі його продовження", - йдеться в офіційній заяві Міністерства оборони Фінляндії, яку наводить Reuters.

За інформацією фінських ЗМІ, порушником виявилося судно для дослідження морського дна, що входить до складу Балтійського флоту ВМФ рф. Головний слідчий прикордонної служби Петтер Штауффер зазначив, що інцидент тривав близько семи хвилин, після чого російське судно було виведене з району фінським прикордонним кораблем.

Як відомо, відносини між Фінляндією та росією значно погіршилися після повномасштабного вторгнення рф в Україну в 2022 році. Це спонукало Гельсінкі приєднатися до НАТО та закрити всі прикордонні переходи з російською стороною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія оголосила про 24-й пакет військової допомоги для України на 159 млн євро

Нагадаємо, 10 червня Фінляндія повідомляла про порушення свого повітряного простору чотирма російськими військовими літаками.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 24 липня американські та канадські винищувачі перехопили кілька російських та китайських бомбардувальників біля узбережжя Аляски. Були перехоплені два російські Ту-95 та ще два китайські H-6.

Головне