Нова пошта збільшує тарифи на доставку відправлень

Нова пошта збільшує тарифи на доставку відправлень

З 1 жовтня 2024 року компанія "Нова пошта" запроваджує нові тарифи на доставку відправлень. Вартість послуг зросте в середньому на 10 гривень, залежно від категорії посилки. Про це повідомила пресслужба пошти.

Згідно з оновленим прейскурантом, вартість доставки документів становитиме 65 гривень, включаючи фірмовий картонний конверт. Для посилок вагою до 30 кг тарифи варіюватимуться від 60 до 160 гривень, залежно від ваги та напрямку доставки (в межах міста чи по Україні). Для вантажів понад 30 кг додатково нараховуватиметься 0,5 грн/кг для доставки в межах міста та 1 грн/кг для міжміських перевезень.

Компанія пояснює підвищення тарифів зростанням цін на енергоносії та інші ресурси, необхідні для надання послуг. За даними "Нової пошти", споживчі ціни в Україні зросли на 7,5%, а рівень інфляції досяг 8,2%.

Незважаючи на підвищення тарифів, "Нова пошта" продовжує надавати ряд безкоштовних послуг, серед яких:

  • Безкоштовне повернення товару від покупця продавцю
  • Безкоштовна переадресація посилки по Україні до прибуття у пункт призначення
  • Безкоштовна переадресація в межах міста
  • Безкоштовне пакування у фірмові пакети різної ваги та конверти для документів

Компанія також скасувала деякі додаткові платежі, наприклад, комісію за оголошену вартість при поверненні посилок.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Херсонській області почали надсилати повістки призовникам, військовозобов’язаним та резервістам через поштові відділення, зобов'язуючи чоловіків з'явитися до ТЦК.

Головне