Незабаром надійде нова партія іранських дронів для рф, - Міноборони

Незабаром надійде нова партія іранських дронів для рф, - Міноборони

Незабаром надійде нова партія іранських дронів-камікадзе для рф, однак їх кількість наразі невідома.

Про це повідомляє прес-служба ГУР МО України.

Станом на 6 лютого, рф використала близько 660 безпілотників, а за контрактом передбачено 1 750 одиниць.  

"Протягом останніх днів вони застосували велику кількість, а ці запаси необхідно поповнювати. За нашими даними, зараз у них буде чергова партія поставки – будемо уточнювати кількість дронів", - зазначив представник ГУР.

За його словами, як правило, до цього росіяни завозили безпілотники партіями – 250-300 штук. Крім того, росіяни використовують різні висоти і різні напрямки для обминання протиповітряної оборони, а також змінюють райони запуску дронів.

Масований удар "шахедами" спрямований на те, щоб прорвати систему протиповітряної оборони та влучити в об'єкт. У разі застосування малої кількості дронів - ефекту не буде.

Наразі ворог запускає дрони з російського узбережжя Азовського моря. До цього вони здійснювали пуски з тимчасово окупованого Криму. Також вони можуть обрати інший напрямок, на шляху якого в нас є менше систем протиповітряної оборони.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, очільник Луганської ОВА Сергій Гадай вважає, що російське окупаційне військо активно готує новий наступ на область. Ворог стягує на вказаний напрямок резерви та військову техніку.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.