Норвегія виділить Україні понад $100 млн на відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури

Норвегія виділить Україні понад $100 млн на відновлення  пошкодженої енергетичної інфраструктури

Норвегія надасть Україні 1,1 мільярдів крон (понад 100 мільйонів доларів) для відновлення енергетичної інфраструктури та забезпечення постачання електроенергії до наступної зими. Про це повідомляє Reuters.

"Важливо швидко розпочати ремонт інфраструктури, до настання зими. Норвегія сподівається, що це нове фінансування дозволить пом’якшити частину збитків і забезпечити електроенергію в Україні", – заявив прем’єр-міністр Йонас Гар Стьоре.

Вже ухвалено рішення про виділення 120 мільйонів крон з цієї суми на ремонтні роботи в Харківській області. На ці кошти, зокрема, в регіоні будуть встановлені сонячні панелі у семи пологових будинках та операційних.

"Ми ведемо тісний діалог з Україною про те, як вона може використовувати ці кошти найбільш ефективно. Самі українці найкраще розуміють, що потрібно. Але важливо швидко розпочати ремонт інфраструктури, до настання зими", - заявив прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере.

Норвегія сподівається, що це нове фінансування "дозволить пом'якшити частину збитків і забезпечити електроенергію в Україні".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що другий Глобальний саміт миру відбудеться протягом наступних місяців, а не років.

Як писали "Ми-Україна" раніше, спільна робота учасників Глобального саміту миру у Швейцарії допомогла сформувати спільне бачення рамок миру, що ґрунтуються на Статуті ООН та міжнародному праві, сказав прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо на другий день Саміту миру.

Головне