Норвегія розглядає можливість будівництва прикордонного паркану з росією

Норвегія розглядає можливість будівництва прикордонного паркану з росією

Уряд Норвегії обмірковує можливість встановлення високого прикордонного паркану, оснащеного сучасними технологіями. Про це повідомила міністерка юстиції країни Емілі Енгер Мелл в інтерв'ю NRK.

За словами Мелл, цей захід матиме подвійне призначення: стримування потенційних порушників кордону та виявлення руху поблизу прикордонної зони за допомогою датчиків та інших передових технологій.

Ідея запозичена у Фінляндії, яка вже розпочала будівництво 200-кілометрового паркану вздовж своєї 1340-кілометрової ділянки кордону з росією. Норвезька міністерка підкреслила готовність країни швидко закрити кордон у разі необхідності.

"Прикордонний паркан цікавий не лише як стримуючий фактор, але й завдяки можливості виявляти рух поблизу кордону. Це рішення може бути застосоване як до всієї прикордонної лінії, так і до її окремих ділянок", - зазначила Мелл.

Нагадаємо, російське окупаційне військо у ніч на 30 вересня атакувало Баштанський район Миколаївської області. Внаслідок нападу спалахнула пожежа на об'єкті, який відноситься до критичної інфраструктури регіону, інформує місцева ОВА.

Як писали "Ми-Україна" раніше, станом на ранок 30 вересня, окупанти вивели у Чорне море на бойове чергування один корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр". Про це повідомили ВМС ЗСУ.

Головне