Норвегія профінансує виробництво своїх артилерійських снарядів в Україні

Норвегія профінансує виробництво своїх артилерійських снарядів в Україні

Норвегія профінансує виробництво в Україні артилерійських снарядів. Про це йдеться на сайті норвезького уряду.

Норвезько-фінська компанія Nammo уклала угоду, яка дозволяє українській оборонній компанії налагодити виробництво 155-мм артилерійських снарядів за її технологіями. 

"Україна має велику потребу в артилерійських боєприпасах, щоб протистояти російській наступальній війні. Уряд вжив низки заходів для збільшення виробництва артилерійських боєприпасів у Норвегії. Водночас ми бачимо, що важливо посилити можливості українців виробляти сучасні артилерійські боєприпаси в Україні", - заявив прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере.

Кошти на передачу Nammo технологій та досвіду Україні виділив уряд Норвегії.

"Норвегія наразі робить свій внесок, передаючи боєприпаси зі своїх власних запасів і безпосередньо від промисловості. Тепер Nammo хоче поділитися своїм рецептом з Україною. Це означає, що українські сили зможуть отримувати припаси швидше", - наголосив міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.

Нагадаємо, що уряд Норвегії виділяє 7,4 мільйона доларів на підтримку програм Представництва Дитячого фонду ООН в Україні. 

Як повідомляли "Ми-Україна", Норвегія надасть 1 мільярд крон (92,69 мільйона доларів) для посилення протиповітряної оборони України.

Головне