Норвегія навесні почне навчати українських морських піхотинців

Норвегія навесні почне навчати українських морських піхотинців

Норвезькі військові вже цієї весни почнуть навчати українських морських піхотинців діям на малих катерах. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Норвегії.

"Це операції з малими човнами. Йдеться про прибережну зону, річкові переходи та тип речей, які важливі для України, у загальному нарощуванні морських можливостей", - зазначив міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.

Відомо, що роботі морської коаліції Норвегія очолює разом із Великою Британією.

"Ми повинні робити свій внесок у те, що можемо змінити ситуацію. Тут Норвегія може надати досвід, який має попит у всьому світі. Норвегія розвинула добрі стосунки з українськими морськими піхотинцями завдяки навчанню в Норвегії, тепер ми розвиваємо цю співпрацю і встановлюємо спеціальну схему навчання", - додав Грам.

За його словами, навчання триватиме близько року і розпочнеться в Нідерландах у співпраці з союзними країнами.

Нагадаємо, що Канада заявила про намір надати Україні 60 мільйонів канадських доларів (еквівалентно 44,1 млн доларів США) на підтримку флоту винищувачів F-16.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Іспанія передасть Україні партію броньованих гусеничних машин M113 та інше військове обладнання, яке потребують українські бійці. 

Головне