Норвегія надасть Україні боєприпаси до гранатометів на суму близько €42 млн

Норвегія надасть Україні боєприпаси до гранатометів на суму близько €42 млн

У Міноборони Норвегії оголосили про передачу Україні великої партії пострілів до гранатометів. Загальна вартість цієї допомоги складе приблизно 480 млн норвезьких крон, що еквівалентно майже 42 млн євро, пише NRK. 

Як зазначив очільник норвезького оборонного відомства Бйорн Арільд Грам, рішення про надання боєприпасів було ухвалене у відповідь на запит України щодо актуальних потреб Збройних сил.  За словами міністра , українська сторона відчуває велику потребу у всіх типах боєприпасів і конкретно просила про те, що зараз передає Норвегія.

Як відомо, це не єдина допомога, яку Осло надає Києву останнім часом. Нещодавно норвежці також відправили в Україну партію ручних гранат на суму 50 млн норвезьких крон (4,7 млн євро) та боєприпаси до снайперської зброї вартістю 3 млн крон (260 000 євро). Днями стало відомо, що Норвегія виділить 240 млн євро на ППО для України.

Нагадаємо, уряд Великої Британії оголосив про надання Україні пакету допомоги на 309 млн доларів. Кошти підуть на невідкладні гуманітарні, енергетичні та стабілізаційні потреби України. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Німеччина заявила, що зробить новий внесок до Фонду підтримки енергетики України на суму 50 мільйонів євро. Загальна сума внеску ФРН до цього Фонду складе понад 275 мільйонів євро, що є найбільшим внеском серед числа його спонсорів.

Головне