Норвегія долучилася до ініціативи Чехії з закупівлі артснарядів для України: обіцяють 140 млн євро

Норвегія долучилася до ініціативи Чехії з закупівлі артснарядів для України: обіцяють 140 млн євро

Норвегія виділила 140 мільйонів євро на придбання снарядів для артилерії, які передадуть Україні відповідно до угоди з Чехією. Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

Разом з тим у відомстві оголосили про рішення Норвегії приєднатися до коаліції протиповітряної оборони. 

"Норвегія виділяє 140 мільйонів євро на закупівлю артилерійських снарядів для України у співпраці з Чехією. Окрім того Королівство Норвегія приєдналося до Коаліції протиповітряної оборони", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам, для його країни дуже важливо, аби військова підтримка допомагала покривати пріоритетні потреби України у війні проти росії.

У Міністерстві оборони України висловили подяку норвезьким партнерам "за непохитну підтримку та забезпечення критичних військових потреб, зокрема артилерійських снарядів та посилення протиповітряної оборони".

Як повідомляли "Ми-Україна", у лютому Норвегія надала Україні медичне обладнання для Збройних сил. Серед переданого обладнання - візки для медичних інструментів, операційні столи та лампи, відсмоктувачі та аварійні сумки з медичним обладнанням, а також хірургічні інструменти.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.