Німецьку зброю передавали під відповідальність України - міністр фінансів ФРН про німецьку техніку на Курщині

Німецьку зброю передавали під відповідальність України - міністр фінансів ФРН про німецьку техніку на Курщині

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер відреагував на повідомлення про те, що Збройні сили України використовують німецьку зброю в ході операції у Курській області. Про це Лінднер повідомив в інтерв’ю SRF.

Його попросили прокоментувати можливе використання німецьких танків та БМП під час операції у Курській області.

"Зброя передана під відповідальність України, яка захищається від агресора і реалізує своє право на самооборону", - відповів міністр.

Німецький уряд підтвердив, що Україна використовує надану західну зброю для операцій на російській території, зокрема в Курській області. Про це заявив міністр оборони Німеччини.

Раніше німецьке видання Bild повідомило про появу на відео з Курської області інженерного танка Wiesent, створеного на базі Leopard 1, з українською символікою. Припускається, що ЗСУ застосовують кілька таких машин під час операції.

Крім того, з'явилися відеоматеріали, які демонструють використання українськими силами німецьких бойових машин піхоти Marder на території Курської області росії.

Ці факти підтверджують активне застосування Україною наданої західними партнерами техніки не лише для оборони, а й для проведення операцій за межами своїх кордонів.

Нагадаємо, воїни дев’ятого департаменту ГУР МО України продовжують знищувати російську військову техніку, логістичні об'єкти та укріплення за допомогою ударно-розвідувальних комплексів “Сич” і fpv-дронів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, авіація Повітряних сил Збройних сил України вдарила ще по одному мосту на Курському напрямку. Про це повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Головне