Німецький концерн Rheinmetall відкриє в Україні завод з виробництва боєприпасів

Німецький концерн Rheinmetall відкриє в Україні завод з виробництва боєприпасів

Німецький концерн Rheinmetall відкриє в Україні завод з виробництва боєприпасів, планують виробляти шестизначну кількість артилерійських снарядів 155-мм калібру на рік, а також метальні заряди. Про це повідомили у компанії.

51% всіх акцій заводу належатимуть Rheinmetall, а інші 49% — українській компанії.

Угоду про відкриття заводу підписали під час Мюнхенської безпекової конференції у присутності міністра стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишина та українського посла в Німеччині Олексія Макеєва.

"Rheinmetall, найбільший європейський виробник боєприпасів, планує відкрити новий завод боєприпасів в Україні. Шестизначна кількість боєприпасів калібру 155 мм будуть вироблені за рік, включаючи метальні заряди", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, повітряні Сили в ніч на 12 лютого 2024 року знищили 14 “шахедів” та керовану авіаційну ракету Х-59 в межах шести областей України. Про це повідомила пресслужба Повітряних Сил ЗСУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, окупанти сьогодні атакували Херсон, внаслідок чого загинув чоловік, ще двоє місцевих жителів постраждали. Регіон обстріляли 39 разів. Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

 


 

Головне