Німецький Бундестаг провів голосування щодо постачання ракет Taurus Україні

Німецький Бундестаг провів голосування щодо постачання ракет Taurus Україні

Німецький Бундестаг у четвер, 22 лютого, провів голосування щодо пропозиції про постачання крилатих далекобійних ракет Taurus українським військам для боротьби з російським агресором.

Про це повідомило видання Die Welt. Як зазначається, пропозиція, яка була внесена парламентською групою ХДС/ХСС (Християнсько-демократичний союз і Християнсько-соціальний союз), у якій прямо згадувалася німецька система озброєння, не отримала більшості голосів парламентарів.

Лише 182 депутати проголосували "за" передання Україні ракет. Водночас 480 - "проти" і п'ятеро утрималися.

Народний депутат, заступник голови комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв при цьому заявив, що Бундестаг таки проголосував за рекомендацію надати Україні Taurus.

"Це - коаліційний документ, на відміну від опозиційного, який відхилили сьогодні трохи раніше. Рішення за Шольцем. Градус питання поступово підвищуємо, щоб добитися результату", - написав нардеп.

Нагадаємо, Німеччина передасть Україні ракети Taurus, коли для цього буде правильний момент, заявив канцлер ФРН Олаф Шольц. Він наголосив, що обсяг допомоги Німеччини Україні є найбільшим серед усіх країн Європи, і Берлін постійно розширює перелік озброєнь, які надаються українській стороні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Бундестазі хочуть посилити тиск на канцлера Німеччини Олафа Шольца, щоб передати Україні крилаті далекобійні ракети Taurus. Правляча коаліція, ймовірно, готує секретну пропозицію про постачання Україні більшої кількості боєприпасів, транспортних засобів і систем озброєння.

Головне