Німеччині бракує шпигунів: чому молодь не йде в розвідку

Німеччині бракує шпигунів: чому молодь не йде в розвідку

Спецслужбам у ФРН стає все важче набирати персонал. Як повідомив очільник Служби зовнішньої розвідки Німеччини (BND) Бруно Каль після пандемії потенційні кандидати не хочуть працювати в офісах та не готові розлучатися зі своїми мобільними телефонами.

Він пояснив, що специфіка роботи не дозволяє пропонувати умови, які на сьогодні стали широко розповсюдженими у всьому світі, пише Reuters. Також Каль наголосив, що проблема з підбором необхідної кількості персоналу набирає обертів в міру того, як бебі-бумери (люди, народжені з 1946 по 1964 роки) виходять на пенсію.

Дистанційна робота у спецслужбах є практично неможливою.

"Віддалена робота в BND практично неможлива з міркувань безпеки, а відсутність можливості брати з собою мобільний телефон на роботу вимагає багато від молодих людей, які шукають роботу", - додав він.

На сьогодні у Службі зовнішньої розвідки Німеччини працює близько 6500 осіб.

Нагадаємо, щонайменше двох російських емігрантів-активістів, ймовірно, отруїли в Німеччині невідомою речовиною. Це могло статись до або після відвідування ними у Берліні зустрічі російських опозиціонерів, організованої Михайлом Ходорковським 29-30 квітня 2023 року. За розслідування відповідних випадків взялася німецька поліція, а саме підрозділ, що займається політично вмотивованими злочинами.

Як писав "Ми-Україна" раніше, через посилення обстрілів з боку росії та недопущення загибелі людей влада Сумської області оголосила про добровільну евакуацію з прикордонних громад Охтирського району регіону.

Головне