Німеччина заявила про посилення контролю на кордоні з Польщею та Чехією: що трапилося

Німеччина заявила про посилення контролю на кордоні з Польщею та Чехією: що трапилося

Німеччина вирішила запровадити посилений контроль на кордоні з Польщею та Чехією. Про дане рішення оголосила міністерка внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер.

За її словами, ці заходи потрібні для захисту "крихкої системи відкритих кордонів Європейського Союзу".

"Якщо нам не вдасться краще захистити зовнішні кордони, то відкриті кордони всередині ЄС будуть під загрозою", - наголосила Фезер.

Також вона додала, що першочергово посилені заходи безпеки стосуватимуться перевірок на маршрутах контрабанди мігрантів. Нові заходи будуть запроваджені спільно з Польщею та Чеською Республікою, зазначила Фезер.

Раніше безпекові заходи на кордоні посилила Чехія. Місцева поліція почала проводити вибіркові перевірки на кордоні Чехії та Словаччини.

Як відомо, проблеми з мігрантами в Німеччині виникли досить давно. Так, у 2015 році ФРН прийняла понад 1 мільйон біженців, які тікали від війни на Близькому Сході. Цьогоріч, за офіційними даними, в Німеччині на 78% зросла кількість запитів на надання притулку. Також суттєво зросла і кількість незаконних перетинів кордону. Лише у серпні було зафіксовано 14 701 таких випадків, що на 66% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як повідомляли "Ми-Україна", Єврокомісія пропонує продовжити тимчасовий захист українських біженців, які виїхали до Європейського Союзу через російське повномасштабне вторгнення, до 2025 року.

Головне