Німеччину охопив транспортний колапс: страйкують водії автобусів, трамваїв та метро

Німеччину охопив транспортний колапс: страйкують водії автобусів, трамваїв та метро

Майже по всій території Німеччини у п'ятницю,1 березня, не працював громадський транспорт. В країні страйк оголосили водії автобусів, трамваїв та поїздів метрополітену, пише Reuters. 

Акцію організувала місцева профспілка Verdi. Страйк охопив всі федеральні землі Німеччини, окрім двох. У Берліні демонстрації закінчились о 14:00, в усіх інших містах вони триватимуть до суботи. 

Працівники сфери громадського транспорту вимагають скорочення робочого часу та більшої відпустки.

Сьогоднішня акція водіїв співпала з протестам кліматичних активістів. Останні наполягають на використанні в країні більш екологічного транспорту, організаторами виступили Fridays for Future та інші групами "зелених". 

Столичний оператор громадського транспорту - компанія BVG - назвав страйк "непотрібним і повністю перебільшеним". 

Видання зазначає, що німцями слід бути готовими і до перебоїв в роботі залізниці. Річ у тім, що напередодні провалились перемовини між профспілкою, яка представляє інтереси машиністів та найбільшим залізничним оператор ФРН Deutsche Bahn.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 27 лютого у Варшаві фермери вийшли на протест проти імпорту продовольства з України. Учасники бунту пройшлися вулицями, тримаючи в руках плакати. Відомо, що на протест вийшли приблизно 30 000 протестувальників. Польські аграрії продовжують надалі блокувати вантажні перевезення на шести напрямках - "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Краківець" та "Шегині". На останньому вдень рух зупинився повністю, в чергах сукупно стоїть 2350 вантажних транспортних засобів.


 
 

Головне