Німеччина зібрала вже понад 500 свідчень щодо воєнних злочинів рф проти України

Німеччина зібрала вже понад 500 свідчень щодо воєнних злочинів рф проти України

Влада Німеччини зібрала вже понад 500 свідчень, які стосуються воєнних злочинів Росії проти України, та опитала понад 160 свідків
Про це повідомляє DW.

"Ми хочемо переконати жертв і очевидців травматичних подій поділитися з поліцією тим, що вони пережили", — повідомив міністр юстиції Німеччини Марко Бушман.

За його словами, будь-яке фото чи відео, наприклад, на смартфоні, може допомогти розслідуванню.

"Той, хто видаляє такі матеріали, лише допомагає російським воєнним злочинцям", — додав він.

Нагадааємо, пілот підбитого російського винищувача спрямував літак, що падав, на будинки мирних жителів на Луганщині. Про це розповів очільник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Інцидент трапився у суботу, 17 лютого, у окупованій Антрацитівській громаді.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Авдіївському напрямку українські захисники завдали ворогу величезних втрат та знищили значний резерв російських окупантів. За час Авдіївської операції Сили оборони знищили 1 360 одиниць техніки і п'ять літаків окупантів. Про це повідомив командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.