Німеччина засудила російські обстріли України, але ракети Taurus надати не готова

Німеччина засудила російські обстріли України, але ракети Taurus надати не готова

Речник уряду ФРН Штеффен Гебештрайт заявив, що Німеччина все ще не готова надати ракети Taurus попри те, що засуджує нещодавні масовані обстріли України. Про це повідомляє видання Tagesschau.

По цьому питанню "нема нового статусу", заявив представник уряду Штеффен Хебестрайт в Берліні. При цьому він підкреслив, що дії росії будуть вирішально осуждені Німеччиною.

"Масовані атаки на громадянську інфраструктуру є військовим злочином і абсолютно відворотні", — сказав Хебестрайт.

Нагадаємо, світ не був готовий до такої війни, яка вже майже два роки триває в Україні, а тому випускав далекобійні ракети у дуже обмеженій кількості. Зважаючи на це Україні на отримання ракет Taurus від ФРН або істотного нарощування ATACMS сподіватися не варто, розповів в ефірі "Ми-Україна" військовий експерт Сергій Грабський.

Він навів приклад ATACMS, які Україна отримала в обмеженій кількості. За словами фахівця, такі типи ракет перестали виготовляти ще в 90-х роках, а налагодити виробництво ракет, які припинили робити 20-30 років тому, дуже складно. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, новий очільник польського зовнішньополітичного відомства Радослав Сікорський наголосив на необхідності передачі  Україні далекобійного озброєння. Його заява пролунала на тлі масованого ракетного удару рф по Україні 2 січня. 

Міністр також закликав посилити санкційний тиск проти країни-агресорки. 


 

Головне